Spis mere fisk

Det er nemt at justere mængden af urtepanade, da ingredienserne indgår i forholdet 1/1/1.

Har du lavet Grøn olie, kan du bruge den overskydende pesto i stedet for urter i denne panade.

Opskrift

Tilberedningstid: 30 minutter 

Ingredienser (4 personer)

50 g smør 
50 g rasp
50 g hakkede krydderurter – f.eks. persille, ramsløg eller brændenælde
4 stykker hvid fisk – f.eks. sandart, torsk eller kulmule

Fremgangsmåde

Urtepanade

Smelt smørret i en gryde. Hæld det i en skål med rasp og urter, og bland det hele godt sammen med hænderne. Massen skal være sammenhængende, men må gerne krumme lidt. Rul urtepanaden flad mellem to stykker bagepapir, og sæt det herefter på køl, så det bliver hårdt.

Ovnbagt fisk

Fjern evt. skind fra fisken og skær den i et passende antal stykker. De skal gerne være nogenlunde samme tykkelse, så de tilberedes ens.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Tag din urtepanade ud af køleskabet og skær den i passende stykker af samme størrelse som dine fiskestykker. Læg urtepanaden oven på din fisk.
Put fisken i ovnen og giv den 10-15 minutter afhængig af fiskens tykkelse. Når du trykker på den, skal den give lidt efter og gå let fra hinanden i fine flager.
Anret og spis med agurke-crudité og porrekimchi, til fiskesuppe eller med kartofler og en lækker salat.

Rullet agurke-crudité

Brug den grønne spiral som et flot og friskt element

Ingredienser

1 hel agurk
Evt. salt eller andet krydderi

Fremgangsmåde

Tag en kartoffelskræller, og skræl én gang på langs med agurken. Kasser denne. Herefter skræller du samme sted, så du får lange jævne stykker agurk. Den vandede midte kan ikke bruges. Gentag fra den anden side af agurken.

Tag de aflange agurkestrimler, og rul dem stramt sammen. Sæt dem i spænd i en lille skål eller boks, så de ikke ruller ud igen. Sæt dem på køl, til de skal serveres. 
Drys med lidt salt eller andet krydderi, dog tidligst en time inden servering. Frisk dild eller andre krydderurter fungerer også godt. Servér som sprød pynt til både forret eller hovedret.