Spis mere fisk

Suppe er en god måde at få tømt grøntsagsskuffen på. De fleste grøntsager er lækre i denne fiskesuppe – selv hvis de er lidt trætte. Har du en rest fisk tilovers fra tidligere på ugen, kan du også bruge den. Anret fisken i skålen 15 minutter før servering og hæld suppen over.

Opskrift

Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser  (4 personer)

1 dl hvidvin 
½ l fiskefond (side x)
2 pastinakker i små tern
½ knoldselleri i små tern
1 porre eller løg, fint hakket – gem lidt til at toppe suppen med
100 g champignon, groft hakket
1 dl fløde
Syltede gulerodstern:
1 dl eddike
1 dl sukker
2 gulerødder i tern

 

Fremgangsmåde

Hæld hvidvinen i en gryde, kog den op og lad den reducere lige under kogepunktet til halv mængde. Tilsæt fiskefond, og lad den koge ind i 15-30 minutter.
Hæld eddike og sukker i en gryde, og bring i kog. Mens lagen varmer op, skærer du gulerødderne i tern på ca. 5x5 mm. Når sukkeret er opløst i lagen, putter du gulerødderne i. Lad dem koge et par minutter. Når gulerødderne er let tilberedte, men stadig har bid, tager du dem op af syltelagen.

Tilsæt grøntsagerne. Lad suppen koge let, til grøntsagerne er ved at være møre. Skru ned for varmen og tilsæt fløde. Smag til med salt, peber og syre – f.eks. citronsaft eller eddike.

Anret suppen med de syltede gulerodstern. Giv suppen et ekstra pift ved at sautere din porre i smør på panden og komme det i en dyb tallerken, før du hælder suppen over. Spis med godt brød til.