Pluk fra naturen til køkkenet

Blåmuslinger er i sæson fra september til april.

Tag familien under armen. Muslinger smager bare bedre, når man selv har været ude at finde dem – så forstår vi, hvor de kommer fra.

Ceviche er en tilberedningsmetode, hvor fisk eller skaldyr tilberedes i syre. Lime kan også bruges. Retten kan varieres ved f.eks. at komme ingefær i eller skrue på forholdet mellem appelsin og citron.

Opskrift

Trækketid: 30 minutter 
Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser (2 personer)

400 g blåmuslinger
1 citron, skal og saft
1 appelsin, skal og saft
½ tsk salt
½ tsk sukker
1 frisk chili i fine tern
2 gulerødder
Frisk dild

Fremgangsmåde

Rens blåmuslingerne grundigt i koldt vand i en si. Kassér dem, der ikke lukker sig. Bring vand i kog i en gryde. Sien skal passe i størrelse til gryden, så den kan hænge på kanten uden at ryge ned. Vandet må ikke nå op til siens bund.
Mens vandet koges op, river og presser du citron og appelsin. Bland saft og skal sammen i en skål, og tilføj salt, sukker og den fintsnittede chili.
Når vandet koger, hænger du sien med muslinger på kanten af gryden og lægger låg på. Muslingerne skal kun dampes, til de åbner sig, og ikke tilberedes færdig. 
Når muslingerne er åbne, skal de køles med koldt vand, så du kan tage muslingekødet ud i en skål.

Hæld citrusblandingen over muslingerne, og lad dem marinere i mindst 30 minutter.
Riv gulerødderne, og hak dilden fint. Vend det i muslingerne, og smag til med salt og peber.

Du kan gemme nogle af de flotteste skaller fra muslingerne og anrette cevichen heri, evt. med en smule mayonnaise, grøn olie eller sprøde tangchips.  

Ceviche er en kold ret og kan forberedes tidligere på dagen, hvis du vil servere den som forret. Bare si væden fra inden. Herefter kan den holde sig 2 dage i køleskab.