Grøn mad

Mad i én pande fyldt med smag, mæthed og bælgfrugter. Mere kan man næsten ikke bede om!

Opskrift

Tilberedningstid: 40 minutter

Ingredienser (6 personer) 

1 løg 
3 fed hvidløg 
1 rød chili, finthakket (efter smag) 
1 spsk tørret oregano 
½ spsk stødt spidskommen 
½ spsk røget paprika 
½ spsk stødt koriander 
2 dåser hakkede tomater 
1 rød peberfrugt i små tern 
2 dåser kidney- eller sorte bønner – bruger du tørrede bønner, skal de i blød i 12 timer og herefter koges i 45-60 minutter først 
6 æg 
40 g friskrevet cheddar 
Koriander eller persille til pynt

Fremgangsmåde

Varm en stor pande op med olie og sautér løg, hvidløg, chili og de tørre krydderier ved middelvarme, til løgene er bløde og klare. 

Tilsæt hakkede tomater og rød peber, og lad det simre under låg i ca. 15 min. 
Hæld væden fra bønnerne, og tilsæt dem tomatsaucen. Lad det simre yderligere 10 min. uden låg, så noget af væden damper væk. Du kan mose nogle af bønnerne med en gaffel, så saucen tyknes. 

Lav 6 små lommer i saucen med en ske og slå et æg ud i hver, skru ned for varmen, og sæt låg på. Lad æggene pochere i ca. 6-8 min., til æggehviden er fast. 

Tag bønnepanden fra blusset, drys med cheddar og servér med creme fraiche og fladbrød.

Pynt med persille eller koriander.