Grøn mad

Kød er også en del af måltidet i fremtiden, men det skal bruges klogt, og i denne ret bidrager kødet med masser af smag på trods af den beskedne mængde. Deleretten symboliserer, hvordan vi i 2030 har meget varierede spisevaner – man kan dele med vores venner, uanset hvilken måltidspræference man har.

De marinerede champignons er rige på umami og kan let erstatte kødet helt, bare lav lidt ekstra.

Chili gør sig godt i retten. Put frisk chili i marinaden, eller prøv stærk eller sød chilisauce i den færdige wrap.

Opskrift

Tilberedningstid: 50 minutter.

Ingredienser (4 personer)

Koreansk marinade

1 moden pære
1 lille spsk sirup
2 fed hvidløg
1 løg eller forårsløg
½ dl soja
1 spsk sesamolie
2 spsk japansk sake eller vodka

Øvrige ingredienser

300 g okse- eller kyllingekød
4 dl ris
1 peberfrugt
2 tomater
2 forårsløg
400 g svampe (f.eks. champignon)
1 iceberg, hjertesalat eller spidskål
1 dl sesamfrø, ristede

Fremgangsmåde

Koreansk marinade: Hak hvidløg, løg og pære, og bland det godt sammen med resten af ingredienserne til marinaden. Tag fire spsk marinade fra i en skål, og sæt det til side. Skær kødet ud, dæk med marinade, og lad det stå i mindst 30 minutter.

Kog risene med rigeligt salt, og lad dem stå overdækket i gryden, så de holder sig varme.

Skær alle grøntsagerne ud i mundrette stykker, krydr med salt og peber, og steg dem på panden hver for sig. Put dem i hver sin skål med sølvpapir over, så de holder sig varme.

Steg også kødet og sæt det til side i en skål.

Mens du steger grøntsager og kød, adskiller du salatbladene eller kålhovedet uden at skære dem i stykker.

Tag et salat- eller kålblad, og put fyld i. Dryp med den marinade, du har taget fra, og drys med ristede sesamfrø og friske forårsløg. Spis med fingrene, og nyd dit favoritfyld sammen med venner eller familie.