Grøn mad

Du kan også bruge sorte bønner eller hestebønner.   

Opskrift

Trækketid: 1 time 
Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser (hovedmåltid til 2 personer eller tilbehør til 4 personer) 

1 citron, skal og saft
½ appelsin, saft herfra 
1 tsk sukker 
2 dåser kikærter eller 300 g tørrede kikærter, der har ligget i blød minimum 12 timer
½ dl olivenolie 
2 forårsløg, finthakket 
3 alm. tomater i tern 
½ agurk i tern 
1 rødløg, finthakket 
½ rød chili, finthakket
2 håndfulde persille, finthakket 
2 håndfulde frisk mynte, finthakket 

Fremgangsmåde

Riv citronskal, pres citron og appelsin, og hæld olivenolie i en skål, og rør sukkeret ud i saften. Smag på balancen mellem sødt og surt.

Kikærter, de fintskårne grøntsager og krydderurter blandes godt rundt i en stor skål. Hæld saften over, og krydr med salt og peber.

Salaten har godt af at trække i en lille time. Den kan spises som hovedret eller som tilbehør til hasselback-hokkaido eller ovnbagt fisk