
Bælgfrugtsalat med friske krydderurter

Grøn mad
Du kan også bruge sorte bønner eller hestebønner.
Opskrift
Trækketid: 1 time
Tilberedningstid: 30 minutter
Ingredienser (hovedmåltid til 2 personer eller tilbehør til 4 personer)
1 citron, skal og saft
½ appelsin, saft herfra
1 tsk sukker
2 dåser kikærter eller 300 g tørrede kikærter, der har ligget i blød minimum 12 timer
½ dl olivenolie
2 forårsløg, finthakket
3 alm. tomater i tern
½ agurk i tern
1 rødløg, finthakket
½ rød chili, finthakket
2 håndfulde persille, finthakket
2 håndfulde frisk mynte, finthakket
Fremgangsmåde
Riv citronskal, pres citron og appelsin, og hæld olivenolie i en skål, og rør sukkeret ud i saften. Smag på balancen mellem sødt og surt.
Kikærter, de fintskårne grøntsager og krydderurter blandes godt rundt i en stor skål. Hæld saften over, og krydr med salt og peber.
Salaten har godt af at trække i en lille time. Den kan spises som hovedret eller som tilbehør til hasselback-hokkaido eller ovnbagt fisk.