Fortidens teknikker

Bruger du sæsonens friske jordbær, skal du tilsætte ½ dl vand.

Rosmarin og jordbær klæder hinanden, men rosmarin kan udelades eller erstattes med f.eks. timian, mynte eller chili.

Opskrift

Hviletid: 2 timer 
Tilberedningstid: 20 minutter 

Ingredienser

400 g frosne jordbær
½ vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker 
250 g sukker (evt. syltesukker) 
1 håndfuld friske rosmarinblade
½ citron, skal og saft
1 tsk melatin (udelades, hvis syltesukker bruges) 
1 tsk atamon
1 patentglas eller andet glas med låg

Fremgangsmåde

Del vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Riv og pres citronen.
Kom jordbær, sukker, vaniljekorn, den halve tomme vaniljestang, rosmarin samt citronsaft og -skal i en gryde.

Kog marmeladen op ved middelvarme. Lad det koge under låg i ca. 5 minutter. Rør melatin ud i lidt ekstra sukker, kom det i marmeladen og lad det koge med i yderligere 2 minutter.

Smag til med sukker eller citronsaft. Mos evt. bærrene lidt ud.

Skold et patentglas, og put atamon i. Ryst glasset, og hæld atamonen fra. Hæld herefter marmeladen på glas. Opbevares på køl og kan holde sig op til 1 år uåbnet. 

Servér til lækre pandekager eller surdejsboller.